top of page

Meer informatie voor ouders en verzorgers

Gezonde voeding is de basis voor mentaal en fysiek FitteKids

Elke ouder of verzorger heeft zijn of haar eigen manier van opvoeden. Daarin is geen goed of fout. Vroeg of laat krijgen we allemaal wel eens te maken met pedagogische uitdagingen.

Uiteindelijk willen we het beste voor ons kind en soms hebben we daar hulp bij nodig. In de eerste kinderjaren leggen we de basis voor de keuzes en het gedrag van onze kinderen. Door met onze kinderen te praten en door ze keuzevrijheid te geven groeien ze op tot volwassenen met zelfvertrouwen die kunnen inschatten wat het beste bij hen past. Kinderen die zelf mogen ontdekken zijn over het algemeen kinderen die zelf goed kunnen bepalen wat er bij hen past.

Fittekids kijkt naar de leefomgeving van het kind. Die is breder dan alleen het gezinsleven. Waar groeit het kind op en welke ervaringen neemt het mee? School en de gemeente spelen een belangrijke rol in de leefomgeving van het kind. Fittekids werkt ook met deze partijen samen in het belang van het kind.

Pedagogische ondersteuning voor ouders en verzorgers

Gezonde voeding is een van de basiselementen voor mentaal & fysiek Fittekids. Maak je kinderen zich bewust van het belang van goede voeding en neem ze spelenderwijs mee in de wereld van gezond en lekker eten. Hoe je dat doet? Met de door Fittekids ontwikkelde lunchpocket! De lunchpocket is een receptenboekje speciaal geschreven voor kinderen. Door middel van de recepten, de aantrekkelijke illustraties en de leuke opdrachten en liedjes betrek je je kind bij het maken van gezonde voedingskeuzes. Snoetje en Sproet zijn vrolijke, herkenbare karakters die je meenemen in de lunchpocket. Ga samen met je kind aan de slag met de recepten of beluister online samen met je kind een van de kinderverhalen, veel plezier!

Ook interesse in de lunchpocket? Bestel de lunchpocket op de site.

Heb je een andere vraag? Of zou je de hulp van Fittekids op een andere manier willen inzetten? Laat het ons dan via het contactformulier weten!

Over Fittekids

Al op jonge leeftijd besloot ik; ik wil later een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van kinderen. Jarenlang werkte ik als locatiemanager bij een voorschoolse kinderopvanglocatie waar ik nauw samenwerkte met scholen en gemeentes. Gezonde voeding is een thema dat mij motiveert om altijd in te blijven ontwikkelen. Je hebt één lichaam en daar mogen we zuinig op zijn. Inmiddels ben ik getrouwd en moeder van 3 kinderen, maar een aantal jaar geleden zorgde ik alleen voor mijn oudste zoon en combineerde ik werken en studeren met het ouderschap. Ik wilde linksom of rechtsom dat mijn kind gezond zou eten om zich gezond te kunnen ontwikkelen. Toen merkte ik, ook met een klein budget heb je keuzevrijheid. Ik besloot om mijn bevindingen als moeder, mijn visie en mijn ervaring in de kinderopvang te combineren. Ik heb er tot op de dag van vandaag plezier in om een inspiratie voor andere ouders te zijn en om andere ouders als inspiratie te zien. Zo ontstond Fittekids.

Uiteindelijk wil ik, net als iedere ouder en verzorger, dat mijn kinderen opgroeien tot mentaal en fysiek Fittekids. Kinderen keuzevrijheid geven is ook kinderen verschillende landen, culturen, gerechten en ervaringen meegeven waardoor ze zelf kunnen bepalen wat er bij hen past. Precies dat doe ik in de door mij ontwikkelde lunchpocket.

Wie ik ben? Ik ben Lisette Davidsz, trotse mama van 3 kids, pedagoog en vooral verbinder. Ik luister en adviseer zonder oordeel en ik ben ervan overtuigd dat we als ouders en verzorgers allemaal van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Zelf ben ik ook nooit uitgeleerd, daarom volg ik momenteel de Master Ecologische Pedagogiek. De focus hierin ligt op de leefomgeving van het kind (in de wijk, op school en thuis).

Samen bouwen aan de toekomst van jouw kinderen? Ik bouw graag mee!

Neem contact op met Fittekids om de mogelijkheden te bespreken.

bottom of page