top of page

Ons aanbod

Opvoeders leggen van jongs af aan de basis voor de toekomst van hun kind. Bewustwording over de keuzes die je als opvoeder maakt en het effect daarvan op je kinderen is een mooie eerste stap naar positieve, duurzame gedragspatronen.

Daarom heeft Fittekids een breed aanbod aan pedagogische dienstverlening. Omdat elke situatie om een andere aanpakt vraagt, en omdat elk kind anders is.

 

Lunch pocket concept-1.png

Lunchpocket

Met de lunchpocket wordt het openmaken van de broodtrommel een feestje! In de lunchpocket vind je recepten (samengesteld in samenwerking met een diëtiste volgens de richtlijnen van het voedingscentrum), verhaaltjes en (mondverzorgings)tips om kinderen te betrekken bij het maken van een gezonde lunch voor school, thuis of onderweg.

De verhaaltjes zijn via een QR-code ook te beluisteren in het Nederlands, Engels, Turks en traditioneel Arabisch. Door je kind inspraak te geven bij het kiezen van zijn of haar lunch stimuleer je de keuzevrijheid van je kind en leer je je kind om gezonde keuzes te maken. Met als resultaat; een start van de smaakontwikkeling, een kind dat zich gehoord voelt, en een structureel begin voor het maken van bewuste voedingskeuzes. Geef je de lunch mee naar school? Probeer dan nieuwe smaken mee te geven. Zien eten doet eten! De lunchpocket stimuleert een gezond eetklimaat op school en thuis. Wist je trouwens dat een gezonde lunch niet alleen goed is voor de groei van het kind, maar dat het stress verlagend werkt? Ook stimuleert gezond eten het leervermogen van het kind.

De lunchpocket is door Fittekids ontwikkeld met als doel om kinderen op jonge leeftijd al wat bij te brengen over het belang van gezonde voeding. Dat doet Fittekids op een speelse manier die aansluit bij de belevingswereld van het kind.

In samenwerking met gemeentes wordt de lunchpocket op scholen verspreid. Het vervolgtraject is maatwerk. Scholen kunnen ervoor kiezen om:

 • Een (kick-off) ouderbijeenkomst te organiseren met:

  • Uitleg over gezonde voeding en de lunchpocket;

  • Een open dialoog waarin ouders ervaringen uitwisselen over gezonde voeding en kinderen.

  • Het bereiden en proeven van verschillende gezonde lunchgerechten.

 • Een lunchpocket leskist aan te schaffen die perfect past binnen het thematisch onderwijs.

  • In de leskist zitten tools en materialen om spelenderwijs met het thema gezonde voeding aan de slag te gaan.

 • Een gastles te laten verzorgen over de lunchpocket.

Ben je als ouder geïnteresseerd in het thema gezonde voeding en wil je advies op maat? Dan is mijn 1-op-1 coaching wat voor jou.

De Lunchpocket is geschreven en ontwikkeld door Lisette Davidsz van Fittekids en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort, B. Slim, GGD regio Utrecht, Tandheelkundig Centrum Vathorst en de Amersfoortse Diëtisten Associatie.

Ouderbijeenkomsten

Fittekids verzorgt ouderbijeenkomsten op scholen. Tijdens de bijeenkomsten staat er een thema centraal dat er binnen die school en of wijk speelt. Mogelijke pedagogische thema’s zijn:

 • Gezonde voeding;

 • Hersenontwikkeling bij jonge kinderen;

 • Gedrag.

Alle ouders van kinderen tussen de 2-6 jaar op die school zijn welkom om aan te sluiten bij de ouderbijeenkomst.

Fittekids stimuleert de dialoog tussen ouders over bovenstaande onderwerpen door middel van bijvoorbeeld gesprekskaarten. Onderwerpen die op tafel komen worden vanuit pedagogische aspect behandeld. De bijeenkomst begint met een algemene introductie over het onderwerp, gevolgd door gesprekken in groepjes van 4. Daarna sluiten we gezamenlijk af. Centraal tijdens de bijeenkomsten staat dat we allemaal van elkaar inspiratie op kunnen doen; zonder oordeel.

Meer weten over ouderbijeenkomsten op maat? Neem contact op met Fittekids om de mogelijkheden te bespreken.

fruit

Coach op aanvraag

Heb je als school, kinderopvang of organisatie een pedagogisch vraagstuk waar je niet uitkomt?

 Heb je bijvoorbeeld hulp nodig

 • Bij het formuleren en of brainstormen van een pedagogische visie?

 • Met het pedagogisch versterken van het teamklimaat, denkende aan een intervisie middag?

 • Met het aanbrengen van een duidelijke pedagogische lijn binnen je organisatie?

 • Met het organiseren van een intervisiemiddag waar pedagogische vraagstukken ter discussie staan?

 • Met het pedagogisch implementeren van een gezond voedingsbeleid?

 

Dan kun je Fittekids inschakelen. Fittekids geeft graag advies!

Kinderverhalen schrijven

Kinderboeken zijn zo leuk! Kinderen leren ontzettend veel door de herkenbaarheid van personages, verhalen en situaties waar ze over lezen. Lezen prikkelt de fantasie en stimuleert de concentratie. Kinderen leren zich ook te verplaatsen in de gevoelens en emoties van anderen. Bij Fittekids kun je terecht voor het laten schrijven van een kinderboek op maat. Heb je een specifiek thema in gedachten?

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Lunchpocket gemeente Amersfoort DRUKWERK-37.jpg
Stapel van sinaasappelen

Gastlessen op basisscholen  / kinderopvanglocaties

Bewustwording is een eerste stap in het maken van gezonde keuzes. En met die bewustwording kun je niet vroeg genoeg beginnen! Daarom geeft Fittekids ook gastlessen op basisscholen en kinderopvanglocaties. Spelenderwijs gaan we aan de slag met het thema gezonde voeding. We leggen kinderen uit wat gezonde voeding is en wat maakt dat het zo belangrijk is. Natuurlijk is er ook ruimte om te proeven!

Interesse in een gastles? Laat het ons weten.

bottom of page